Training / module Creatieve Evenementenconcepten (2 dagen)

Creativiteitstechnieken en conceptdenken

Een tweedaagse training / cursus die leert om tot creatieve evenementenconcepten te komen. Evenementenconcepten die authentiek, verrassend en origineel zijn. Die daardoor zorgen voor een betere opkomst en vervolgens voor een sterkere beleving van het event. Een groter bereik van de doelgroep dus, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Opzet en doel van de training

Hiertoe nemen wij u eerst mee (dag 1) in de wereld van creativiteit: Creativiteit, hoe werkt dat? Hoe wek je creativiteit op? Creatief zijn kun je leren! Welke technieken en methoden zijn hiervoor? Na een korte rondleiding in ieders eigen brein om te ontdekken waar persoonlijke creatieve talenten liggen, doorlopen we het creatieve denkproces. U leert een goede startvraag te formuleren die voor u van toepassing is. Zodat de volgende dag geïnspireerd gestart kan worden met het maken van een aansprekend concept.

Want hoe kunnen de verworven creatieve vaardigheden nu ingezet worden (dag 2) om tot succesvolle, aansprekende en doeltreffende eventconcepten te komen? Hoe kom je tot een rode draad voor een event en hoe kan deze rode draad in alle onderdelen van het event worden verweven, zodat de beleving voor de gasten een logisch geheel is?

De training is interactief van opzet, waarbij naast inzicht in de theorie, aan de hand van diverse oefeningen en casestudies in groepjes wordt gewerkt. U wisselt tijdens deze training ideeën, kennis en ervaring uit. Rode draad van de training is het proces om tot een succesvol ontwerp van een evenement te komen.

Het ‘ontwerpproces’ staat centraal.

Het programma

Dag 1: Creativiteit

 • Inzicht in creatieve denkprocessen
 • Inzicht in creatieve vaardigheden: krijg inzicht in waar jouw kracht in het proces zit!
 • Technieken om creativiteit op te wekken (4 nieuwe technieken!)
 • Formuleren van een scherpe startvraag
 • Brainstormoefeningen
 • Het kunnen 'optuigen' van een optimaal creatief proces: technieken, faciliteiten en de ideale groepssamenstelling, kwalitatief en kwantitatief.

Dag 2: Concepting

 • Het creëren van belevenissen - Storytelling
 • De totstandkoming van een rode draad, thema of kapstok
 • Mindmappen ten behoeve van concepting en als extra techniek
 • Caseuitwerking in groepjes / presentaties en evaluatie

Voor wie?

De training is geschikt voor de meer ervaren event organisator die op zoek is naar verfrissende ideeën, wil ‘sparren’ met vakgenoten en nieuwe manieren wil leren om een creatief proces optimaal en succesvol 'op te tuigen'.

Trainingsdata en locatie

 • 18 en 19 juni 2019 (locatie YouMeet, Utrecht) nog 1 plaats beschikbaar
 • 27 en 28 november 2019 (locatie YouMeet, Utrecht)

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse training bedragen € 1.395 p.p., excl. BTW, inclusief overnachting, maaltijden, drankjes, cursusmateriaal. Zonder overnachting bedragen de kosten € 1.345 excl. BTW.  

Referenties

Klik HIER voor ervaringen van eerdere deelnemers.

"Een inspirerende training om tot een verfrissende visie te komen!"           

"Technieken waar je meteen mee aan de slag wilt gaan."

 

Inschrijven

Totale trainingsaanbod