Training / module Techniek? Help!!! (Grip op techniek in 1 dag)

Een brug tussen techniek en eventmanagers

Het effect van de inzet van de juiste technische voorzieningen is immens. Het is de drager van de boodschap die u wilt overbrengen en van grote invloed op sfeer en uitstraling. De inzet van de juiste middelen is daarmee een zeer belangrijk onderdeel van elk event. Maar wat zijn nu de beste inhoudelijke en budgettaire keuzes voor uw event?

De eendaagse training Techniek? Help!slaat een brug tussen technici en eventmanagers.

Deze training helpt u als eventmanager vertrouwt te raken met eventtechniek en deze ook daadwerkelijk te managen:

  • Krijg inzicht in de mogelijkheden en leer daardoor betere keuzes te maken voor de meest geschikte geluidsinstallatie en microfoons, de inzet van de meest effectieve ondersteunende projectie, de gewenste (sfeer)verlichting en interactie bevorderende nieuwtjes.
  • Leer offertes van technische partners beter te lezen en voorstellen goed in te schatten, waardoor u het budget gerichter en bewuster kunt inzetten en u uw onderhandelingspositie versterkt.
  • Verbeter de communicatie tussen eventmanagers, sprekers en techniek. De foutgevoeligheid zal aanzienlijk afnemen met een ‘strakke’ productie tot gevolg.

Programma

Tijdens dit eendaagse programma worden alle aspecten die bij de inzet van audiovisuele voorzieningen belangrijk zijn besproken. In het kort:

  • Verlichting: Wat kun je met licht? Welk effect hebben kleuren op de sfeer? Welke bevestigingskeuzes zijn er? Wat is het effect van bewegend licht? En wat zijn bijvoorbeeld Gobo's?
  • Geluid: Welke aandachtspunten zijn er bij het inzetten van versterking? Wat voor boxen en microfoons zijn er en welke zet je wanneer in voor het beste resultaat? Wat zijn bijvoorbeeld delayers en waar kan de PA het beste geplaatst worden in de ruimte?
  • Beeld: Welk type schermen zijn er en welke zet je waarvoor in? Welke bevestigingsmanieren zijn er? Wat is opzicht en doorzicht? Komen schermverhoudingen overeen met de film of powerppoints die getoond worden? Hoe werkt het met het inzetten van meerdere schermen en live registratie? En wat is bijvoorbeeld een switch?
  • Diversen:  Hoe controleer je of de aanwezige stroomcapaciteit voldoende is? Hoe maak je een stroomplan? Welke interactie bevorderende nieuwtjes zijn er?
  • Communicatie: Welke afspraken maak je met betrekking tot opbouwtijd en demontage, soundchecks en podiumdoorloop? Denk aan de afstemming van compatibiliteit van apparatuur en bestanden en een duidelijke taakverdeling.

Techniek? Help! slaat een brug tussen Eventmanager en techniek. Geen angst meer voor de technische aspecten! Door kennis van de mogelijkheden neem jij als eventmanager vanaf nu met vertrouwen de regie in handen.

Voor wie?

Techniek? Help!  is geschikt voor eenieder die events organiseert of gaat organiseren en daarvoor ook de audiovisuele aspecten moet bepalen en inhuren, zoals eventmanagers en eventcoördinatoren, marketing- en/of communicatiemedewerkers.

Trainingsdata en locatie

  • 6 november 2019 (locatie Bazelmans AV, Veldhoven)

Kosten

De kosten bedragen € 495 excl. btw, incl. naslagwerk, lunch en drankjes.

Voorkom verrassingen en krijg als eventmanager grip op techniek die je inzet en het offertetraject!  

 

Inschrijven

Brochure aanvragen