Verkorte Opleiding Allround Eventmanagement (6 dagen)

Allround Event Manager

Bent u op zoek naar een korte maar complete opleiding eventmanagement? Een opleiding die álle aspecten die bij het organiseren van evenementen komen kijken uitgebreid behandelt? Met tal van tips, tools, checklists, diverse formats en bruikbare voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk?

En bent u op zoek naar een frisse blik op het vak en inspirerende voorbeelden van events met een prikkelende rode draad en thematiek? Heeft u behoefte aan meer creativiteit en concrete middelen om tot vernieuwende concepten te komen? Concepten die de doelgroep van uw events echt raken en in beweging zetten?

Dan is dit combinatiepakket iets voor u! U volgt dan 4 modules:

Module 1: Effectieve Evenementenorganisatie (2 dagen & studieboek)

Een tweedaags programma waarbij de organisatie van een event van A tot Z aan bod komt. Alle aspecten die bij het organiseren van evenementen van toepassing zijn worden behandeld. Van het voorbereiden van het event tot in detail, het maken van een waterdichte begroting en een overzichtelijk draaiboek tot het inzetten van 'triggerende’ sprekers, uitnodigend entertainment, verrassende culinaire verzorging en stijlvolle, eigentijdse inrichting.

Met veel tips, tools, checklists en planningsformats om het project structuur te geven en het overzicht te bewaken. Een stevige houvast! Zie ook de uitgebreide omschrijving van deze module.

Module 2: Meeting Design (1 dag & studieboek)

Bewust nadenken over de opzet van een prikkelend congres is een vak apart. Deze module biedt u een raamwerk om uw aanpak aan op te hangen en een content neer te zetten die de deelnemers echt bereikt en ‘raakt’. Deze dag gaat over het écht binnenkomen bij de doelgroep. Diepgang toevoegen die de relevantie voor de eventgast verhoogt. Zie ook de uitgebreide omschrijving op deze site.

Module 3: Techniek? Help! (1 dag)

Wat zijn de beste inhoudelijke en budgettaire audiovisuele keuzes voor uw event? Waar moet je op letten bij het inhuren van techniek en hoe kun je offertes leren 'lezen' en vergelijken? Wat zijn de laatste interactie bevorderende nieuwtjes? Deze module slaat een brug tussen eventmanager en techniek. Denk aan compatibiliteit, een technisch draaiboek een productiedoorloop. Voorkom verrassingen en krijg grip op techniek! Kijk hier naar de uitgebreide omschrijving van deze module.

Module 4: Creatieve Evenementenconcepten (2 dagen)

Deze module neemt u mee (dag 1)in de wereld van creativiteit: Hoe wek je creativiteit op? Welke technieken en methoden zijn hiervoor? En hoe kunnen de verworven creatieve vaardigheden nu ingezet worden (dag 2) om tot succesvolle, aansprekende en doeltreffende eventconcepten te komen? Hoe kom je tot een titel en rode draad voor een event en hoe kan deze rode draad in alle onderdelen van het event worden verweven?

Een inspirerend programma dat u leert brainstormsessies optimaal te faciliteren om patroon doorbrekende ideeën te genereren. Lees hier de uitgebreide omschrijving van deze module.

Individueel consult

Na afloop van de 6daagse opleiding krijgt u nog een individueel consult van ca. 1 uur met trainer/adviseur Lenny Klaassen (tevens auteur van het HBO studiekboek Effectief Eventmanagement). Dit adviesgesprek wordt in overleg ingepland tussen 1 en 6 maanden na de opleiding, afhankelijk van uw wens hierin. Tijdens dit gesprek kunnen aanvullende of voor u op dat moment eventspecifieke vragen extra aandacht krijgen.

Voor wie?

Eenieder die evenementen organiseert of gaat organiseren en hiervoor over meer vak- en marktkennis wil beschikken, zoals Eventcoördinatoren, Eventmanagers en Marketing- en/of Communicatiemedewerkers.

       

Kosten

De kosten voor de Verkorte Opleiding Eventmanagement bedragen € 3.790 excl. BTW

Deze kosten zijn inclusief:

 • 6 moduledagen
 • HBO studieboek ‘Effectief Eventmanagement'
 • Handboek 'Meeting Design'
 • Naslagwerk/manual per module
 • Diverse handige formats op USB
 • Alle maaltijden en drankjes
 • 2 overnachtingen (module 1 en 4) (niet verplicht*)
 • Inspirerend nieuw netwerk van vakgenoten
 • Certificaat Allround Eventmanager
 • Individueel 'consult' na afloop van de opleiding!

ad *: kosten zonder logies € 3.600 excl. BTW.

Data en locaties

Najaar 2019:

 • 18/19 september, Dordrecht
 • 10 oktober, Nieuwegein
 • 6 november, Veldhoven
 • 27/28 november, Utrecht

Data voor de opleiding in voor- en najaar 2020 worden binnenkort gepland.

Wil je hierover geinformeerd worden, dan vernemen wij dat graag via 'contact'. 

Referenties

Lees ook de referenties over deze opleiding.

 

Inschrijven

Contact