Online Moderating

Ook voor het begeleiden van online sessies in een collaboration platform als Zoom of MS Teams kun je bij Effectivents terecht.

Online moderating - ‘hosten en co-hosten’

Het technisch moderaten van online sessies en meetings is een vak apart. Het vereist de nodige aandacht en voorbereiding om deze technisch vlot en vloeiend en zonder stoorzender te laten verlopen. Wij staan je hierin graag bij, zodat jij je op de inhoud en de deelnemers kunt richten zonder technische afleiding en onzekerheden.

Denk hierbij aan ondersteuning ten aanzien van:

  • Het inrichten en instarten van breakoutsessies
  • Het vooraf inrichten (indien gewenst met eigen branding), instarten en presenteren van de resultaten van Polls
  • Het vooraf inrichten en instarten van een quiz online
  • Het moderaten van vragen en opmerkingen uit de chat
  • Het presenteren van powerpoints en filmpjes
  • Het inzetten van inloopmuziek en een pauzetimer met energieke pauzemuziek
  • Het aanmaken van meetings en bewaken van de toegang, ‘entree’ in de sessie.  

Vanzelfsprekend denken wij hierbij graag met je mee over dynamisch, energiek programma, dat garant staat voor een interactieve, ‘engaging’ sessie.

Wij adviseren je hierbij op basis van 12 maanden online moderating over de opbouw en lengte van het programma, de mogelijkheden op het gebied van de inzet van interactietools, fun elementen en het creëren van online netwerkmomenten. Beleving en (ver)binden is ook online namelijk écht heel goed mogelijk.

Kortom; jouw online sessie operationeel en technisch geheel ontzorgd en begeleid! 

Studio

Een mooie toevoeging aan een collaboration platform als Zoom en MS Teams kan de inzet van een studio als ‘deelnemer’ zijn.

De mogelijkheid tot een dialoog blijft hiermee in tact, als ook de mogelijkheid in breakouts (in kleinere groepen) uiteen te gaan voor overleg.

Op momenten van presentatie echter, kan in dit geval de studio uitgelicht worden en kan de aandacht gevestigd worden op de studio en de gast(en) in de studio.

Of wat denk je van het effect van een staande presentatie op de energie van de Zoom- of Teams deelnemers?

Het technische scala aan mogelijkheden is hiervoor groot. Van een eigen ‘kantoorstudio’ tot compleet uitgeruste studio in elke gewenste sfeer met elke gewenste inrichting. 

Meer weten....maak een afspraak